perjantai 7. kesäkuuta 2013

Myllymäki


 Kohde sijaitsee vanhan Raumantien länsipuolella, vastapäätä Humikkalan rautakautista kalmistoa, Maskun kirkon luoteispuolella.
Myllymäki on n. 90x60 m laaja metsäinen mäki, jonka eteläosa on avokalliota ja pohjoisosa loivaa, hiekkamoreenipitoista rinnettä. Rinteen länsireunassa on vanha sorakuoppa. Paikalta on löytynyt koekaivauksissa 1985 kaksi liesikiveystä sekä pronssi- ja rautakauden vaihteeseen ajoittuvia saviastian paloja.

 Myllymäen lounaisosasta tunnetaan kaksi kaiverrusta, joista toinen on tehty maakiveen ja toinen kalliopinnalle. Kaiverrukset lienevät historialliselta ajalta, eivätkä liity paikan esihistoriallisiin muinaisjäännöksiin.

kaiverrus 2
 Kalliokaiverrus 1:stä noin 15 metriä etelään, kirkon kellotapulin suuntaan, on kiinteään kalliopintaan kaiverrettu riimuilla Maskun entisen papinpojan nimi sekä joitain muita nimikirjaimia. Hienot ja huolelliset kaiverrukset.No mielestäni hyvinkin epäselvät olivat, ei saanut selvää.pienemmässä ehkä kirjaimet E.P.?
<--riimukirjoitus tuossa ylempänä.
kaiverrus 1
 Isoon maakiveen on kaiverrettu kaksi X-kirjainta, joista toinen on kooltaan toista suurempi. Näiden välissä on neljä sormenpään kokoista pistettä, viides piste on pienemmän x-kirjaimen jälkeen. Kaiverrusjono on pohjois-eteläsuuntainen.
kaiverrus 1
 mielestäni nuo viittaavat myös riimukirjoituksiin.
kaiverrus 2
 Maskun kirkosta n. 80 m luoteeseen.
 ehkä niitä on enemmänki tuolla..tiedä sitten.
Myllymäki P: 6724411 I: 231403
kaiverrus 1 P: 6724375 I: 231359
kaiverrus 2  P: 6724353 I: 231358tuo kuva otettu netistä.------>..tässäpä nyt sitten tällainen tällä kertaa
ja tallailemisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti